Waar kun je Surinaams eten in Eindhoven?

uit eten

De Surinaamse keuken is ontzettend lekker en ook nog eens bijzonder veelzijdig. De reden daarvoor is dat de Surinaamse bevolking van oorsprong uit veel verschillende delen van de wereld komt, zoals uit Japan, Indonesië, Nederland, Portugal en India. Al deze verschillende culturen zijn als het ware samengesmolten in de Surinaams keuken. Als je in de buurt van Eindhoven woont en dol bent op deze keuken kun je in dit restaurant Surinaams eten in Eindhoven. Daar serveren ze in een gezellig en knus restaurant namelijk alle authentieke Surinaamse recepten, welke ze allemaal in eigen keuken met verse ingrediënten bereiden. Denk maar eens aan de overheerlijke Surinaamse roti, een zoet gerecht met boontjes en een heerlijke saus, of een lekkere kip massala, die qua smaak juist wat sterker is. Je kunt in dit restaurant Surinaams eten in Eindhoven met een heel kruidig tintje, maar ook met heerlijk zoete gerechten. De Surinaamse keuken is niet erg pittig, maar qua smaak wel heel erg uitgebalanceerd. Ze gebruiken heel veel kruiden en specerijen, die het eten hun authentieke smaak geeft. In Nederland zijn we het natuurlijk helemaal niet gewend om zo kruidig te eten, misschien dat we juist daarom zo’n fan zijn van deze wereldse keuken.

 

Surinaams eten in Eindhoven met satésaus

Als er iets is dat niet weg te denken is uit de Surinaamse keuken dan is het natuurlijk de authentieke satésaus. Deze staat in Suriname vrijwel standaard op tafel, en wordt ook in dit restaurant met liefde bereid en geserveerd. Deze saus wordt gemaakt volgens traditioneel recept, en is in dit restaurant waar je Surinaams kunt eten in Eindhoven vele malen lekkerder dan de kant-en-klare satésaus die je in de supermarkt koopt. Je zou het verschil eigenlijk eens moeten komen proeven, want als je deze versie eenmaal geprobeerd hebt wil je nooit meer een andere!

 

De basis van de Surinaamse keuken

Vrijwel elk gerecht in de Surinaamse keuken wordt geserveerd met rijst of roti. Dat vullen ze aan met heerlijke vlees-, vis- of groenteschotels. Grappig om daarbij op te merken is dat zowel vlees als vis altijd volledig doorbakken wordt. Medium rare kennen ze in Suriname niet, alles moet goed gaar zijn. De gerechten worden (ook in dit restaurant) vaak afgemaakt met de eerder genoemde satésaus, zuurgoed en gebakken banaan. Deze drie smaken lijken helemaal niet te matchen, maar smaken juist verrassend goed bij elkaar. Bovendien kun je daarmee zelf bepalen of je je maaltijd net wat zoeter of zuurder wilt laten smaken. De Surinaamse keuken is daardoor heel veelzijdig, en er zit altijd voor iedereen iets lekkers bij, of je nu van zoet, zuur of lekker pittig houdt, bij dit Surinaams restaurant in Eindhoven zit je altijd goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *